Bursa bir çok güzelliğin kendisinde bulunduğu tarihi kentlerimizden bir tanesidir. Yeşil Bursa’nın tarihi ve doğal güzelliklerine yakından şahit oldukça, bu ilimize bağlılığınız artacak, bu kente tekrar tekrar gelmek isteyeceksiniz.
İstanbul’a yakın olması nedeniyle Bursa’ya otobüsle seyahat etmek hiç yorucu ve zahmetli değil. Konforlu ve rahat bir şekilde yolculuk etmek istiyorsanız İnternetten uygun otobüs seferlerini inceleyerek, Ulusoy Turizmin yenilenen mobil ve web sitesinden online otobüs biletinizi satın alabilirsiniz.
Bursa’da görüp gezilecek fazlaca yer var. Özellikle türbeleri ve tarihi mekanları çok fazla. Fakat ben bunların tümünü tek tek yazmayacağım. Tüm önemli yerlerin hepsine zamanınız varsa gitmenizi tavsiye ederim ama özellikle onlarca gezilecek yer içinden zorlanarak da olsa 10 tane mekan seçtim sizin için. Bu tabii ki benim kendi tercihim. Herkesin tercihlerine saygı duymamız gerekir.
1-Ulu Camii: Bursa’nın simgelerinden, her köşesi tarih kokan ve Bursa’nın kalbinin attığı bir yapıttır. Osmanlı Devleti’nin 4.hükümdarı Yıldırım Bayezid tarafından yaptırılmıştır. İçindek bulunan hat sanatları, manevi atmosferi çoğaltır, insanı bambaşka manevi boyutlara sürükler.
2-Yeşil Türbe: Yıldırım Bayezid’in oğlu Sultan Mehmet Çelebi tarafından yaptırılan Yeşil Türbe, Osmanlı mimarisinde tüm duvarlarının çini ile kaplı olduğu tek türbedir.
3-Çekirge ve Karagöz & Hacivat: Rivayete göre Osmanlı zamanında çekirgelerin istilası sonucu bu bölgeye Çekirge ismi verilmiş, Bursa’nın eşsiz şehir manzarasına sahip olan bir semttir. Karagöz ve Hacivat’ın mezarları ve müzesi de bu semtte yer almaktadır.
4-Koza Han: Tarihi dokusu ile Bursalıların çarşıya çıktıklarında uğradıkları yegane yerlerdendir.
5-Cumalıkızık: Kınalı Kar dizisi ile ünlenen bu köy, Bursa’nın eski mimarisini gözler önüne seren güzide yerlerdendir.
6-Tophane ve Saltanat kapısı: Tophane, Bursa’yı bir bütün olarak en güzel gören yerlerden birisidir. Osman Gazi ve Orhan Gazi türbeleriyle başlı başına saygı duyulan bir yere bürünmüştür. Bursalılar, Ramazan’da Tophane’den atılan topların sesini duymadan oruçlarını açmazlar. Saltanat Kapısı ise yine Tophane semtinde yer alan ve Osmanlı’nın Bursa’ya giriş yaptığı kapıdır. Her Cuma günü Mehter marşları ve ışık gösterileriyle tarihi yeniden yaşamak isterseniz buraya mutlaka gitmelisiniz.
7-Uludağ: Dünya çapında bir kayak tesislerine sahip olan Uludağ, kış mevsiminde kayak tutkunlarının hizmetinde, yaz günlerinde ise kampçılık, trekking, avcılık ve günübirlik piknik etkinliklerine de olanak sağlamaktadır.
8-Botanik Park: Osmangazi ilçesinde bulunan Botanik Park, bol oksijenli yeşil doğasının zenginliğiyle sizlere ayrı bir keyif yaşatacaktır.
9-Suuçtu Şelalesi: Mustafakemalpaşa ilçesine 18km uzaklıkta bulunan ve ilçenin içme suyu ihtiyacını karşılayan bu şelale de Bursa’nın doğal güzelliklerinden biridir.
10-Irgandı Köprüsü: Dünyada sadece Floransa,Venedik, ve Bulgaristan’ın Lofça kentinde birer örneği bulunan 4 çarşılı köprüden biridir. İçinde bulunan geleneksel el sanatları dükkanlarıyla ayrı bir güzelliğe sahip olan köprü, çay ve kahve içebileceğiniz farklı mekanlardan biridir.