Mersin Boşanma Avukatı, Av. Gizem Uygur Durna tarafından Mersin’de kurulmuş bir Boşanma Hukuku Bürosudur. Avukatımız sadece boşanma davası konusunda değil, aile hukukunun bütün alanlarında uzmandır.
Mersin Boşanma Avukatı — Av. Gizem Uygur Durna
Mersin Boşanma Avukatı Kimdir?
Boşanma Avukatı, Türk Medeni Kanunu’nun 2. Kitabı olan Aile Hukuku’nda uzmanlaşmış ve bu alanda hizmet veren avukatların tümüdür. Bu avukatlar sadece boşanma davaları konusunda hizmet vermemektedir. Daha evlenmeden önce dahi MersinBoşanma Avukatı aracılığıyla evlilik sözleşmesi düzenleyebilirsiniz. Nişanlılık döneminde yaşamış olduğunuz ayrılık için tazminat davalarında boşanma avukatına başvurabilirsiniz. Tüm bu aile hukuku alanlarına hizmet veren avukatlar boşanma avukatlarıdır.
Mersin Boşanma Avukatı Ne İş Yapar
Mersin Boşanma Avukatının hizmet yelpazesi oldukça geniştir. Evlenme vaadiyle birlikte kurulan nişanlılık hali boşanma avukatının konusunu oluşturmaktadır. Nişanlılık durumunun sona ermesi sonucu oluşabilecek sorunlar için başvuracağınız adres boşanma avukatıdır. Nişanlılık evliliğe döneceği zaman taraflar halk arasında Evlilik Sözleşmesi olarak adlandırılan mal rejimi sözleşmesi gerçekleştirmek isteyebilirler. Bu durumda da yine evlilik sözleşmesi düzenlenmesi için boşanma avukatına başvurulacaktır. Evliliğin taraflar için çekilmez hal aldığı durumlarda da taraflar boşanmak için bir boşanma avukatı tutacaklardır. Burada boşanma avukatı çekişmeli ya da anlaşmalı boşanma davalarında sizlere hizmet verecektir. Boşanmanın feri niteliğinde olan maddi tazminat ve manevi tazminat konularında da yine mersin boşanma avukatı sizlere destek verecektir. Tüm bunların yanında çok bilinmese de evlat edinme, babalık davası gibi hukuki işlemlerde de yine boşanma avukatları sizlere hizmet vermektedir.
Boşanma Nedenleri Nelerdir?
Kanun koyucu Türk Medeni Kanunu’nda Boşanma Nedenlerini iki ana başlığa ayırmıştır. Bunlar genel boşanma nedenleri ve özel boşanma nedenleridir. Genel boşanma nedenleri denildiği zaman aslında herkesin bildiği Şiddetli Geçimsizlik Nedeni İle Boşanma kastedilmektedir. Her evlilik aldatma, hayata kast vb. gibi bir nedenle sonlanmak zorunda değildir. Çiftler bazı durumlarda evliliklerini sürdüremez ve boşanmak isteyebilirler. Bu sebeple açılacak olan dava Şiddetli Geçimsizlik Nedeni İle Boşanma Davasıdır.
Kanun koyucunun diğer düzenlemiş olduğu boşanma nedeni özel boşanma nedenleridir. Özel boşanma nedenleri şunlardır:
Zina (aldatma) nedeniyle boşanma davası (TMK m. 161) ,
Hayata Kast, Pek Kötü veya Onur Kırıcı Davranış nedenleri ile boşanma davası (TMK m. 162),
Suç İşleme ve Haysiyetsiz Hayat Sürme sebepleri ile boşanma davası (TMK m. 163),
Terk Sebebiyle boşanma davası (TMK m. 164),
Akıl Hastalığı sebebiyle boşanma davası (TMK m. 165).
Boşanma Davasının Sonuçları Nelerdir?
Boşanma Davası, hangi sebeple açılırsa açılsın tarafların talepleri de göz önünde bulundurularak belli sonuçlar doğuracaktır. Bu sonuçlar Mersin Boşanma Avukatı olarak tarafımızca müvekkillerimize özenle açıklanmakta ve bütün hususlar ayrıntılı olarak irdelenmektedir. Bu sonuçlar şu şekildedir:
-Evlilik Birliğinin Sona Ermesi (Boşanma)
Boşanma davası sonuçlanıp da tarafların boşanmalarına karar verildikten sonra ve karar kesinleştiği andan itibaren evlilik birliği sona ermiş ve taraflar boşanmış sayılacaktır.
Boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek taraf yoksulluk nafakası talep edebilir. Ancak burada kanunun koştuğu bir şart mevcuttur o da nafaka talep eden tarafın diğer taraftan daha fazla kusurlu olmamasıdır.
-İştirak Nafakası
İştirak nafakası çocuk için verilen nafakadır. Çocukların velayeti kendisinde olan taraf zaten halihazırda çocukların geçimi ile ilgilendiği için diğer tarafın ödeyecek olduğu bir nafakadır. Burada çocukların ergin olmaması gerekmektedir. Bu nafaka talebe bağlı değildir. Çocukların bakımı kamu yararından kaynaklandığı için bu nafakaya hakim re’sen hükmeder. Burada kusurun kimde olduğuna da bakılmamaktadır.
-Velayet
Velayet, müşterek çocukların hangi tarafın yanında kalacağı konusudur. Müşterek çocuğun velayeti bir tarafa verildiği gibi diğer tarafa da belirli günlerde ve belirli aralıklarla çocuğu görme ve kişisel bağ kurma hakkı tanınır. Kişisel ilişki sağlanmadığı yani velayet sahibi tarafın çocukları diğer tarafa göstermediği durumlarda icra kanalı ile kişisel ilişkinin kurulması sağlanabilir.
-Mal Rejiminin Tasfiyesi
Türk Medeni Kanunu’na göre, taraflar arasında aksi kararlaştırılmadığı müddetçe Edinilmiş Mallara Katılma Rejimi uygulanacaktır. Bu mal rejiminde evlilik birliği içerisinde edinilen malların yarısı diğer tarafa verilmek zorundadır.